CONDITIE- EN KRACHTTRAINING VOOR IEDEREEN


CROSS FIGHT COMBAT CONDITIONING

Cross Fight is een nieuwe manier van conditie- en krachttraining die over komt gewaaid uit de Verenigde Staten.

Deze workout is opgebouwd uit een assortiment aan oefeningen gebasseerd op technieken van het MMA enerzijds. Anderzijds zijn de oefeningen gebasseerd op plyometrische training.

Wat is nu plyometrische training? Deze manier van trainen maakt het mogelijk om een maximale kracht en vermogen te bereiken in een zo kort mogelijke tijd. Plyometrische acties omvatten niet alleen hoge intensiteitbewegingen zoals diepte sprongen maar ook simpelere activiteiten zoals lopen, joggen en springen. De mogelijkheden om kracht en vermogen te vergroten door plyometrisch te trainen wordt door coaches over de hele wereld erkend en toegepast. 

De lessen starten met een lichte tot intensieve warming-up. Nadien worden de deelnemers opgedeeld in groepen. Onder begeleiding van een lesgever zullen er dan bepaalde oefeningen uitgevoerd worden.

Gebruikte trainingsonderdelen zijn o.a. : heavy bag, kicking pad, mitts, kettlebell, speed ladder, battle ropes, medicine ball, abb wheel, ... .

Tijdens de lessen is er veel variatie aan oefeningen en het leuke is dat iedereen ze kan volgen en dat je er niets voor hoeft te kunnen.

 

Facebook Twitter Instagram YouTube Facebook Twitter Instagram YouTube